Opnieuw de kinderklassieker 'de geheime tuin' bezoeken met marta mcdowell - a way to garden

opnieuw de kinderklassieker 'de geheime tuin' bezoeken met Marta mcdowell - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo' Margaret kakkerlak, hoofd tuinman.

opnieuw de kinderen klassieker de geheime tuin, met marta mcdowell.

UTHOR MARTA MCDOWELL, een tuinman en landschapsontwerper in de hedendaagse New Jersey, heeft een blijvende passie voor het graven in de geschiedenis, in het bijzonder in bekende auteurs en hun tuinen wat ze noemt de verbinding tussen de pen en de troffel. Ze schreef boeken uit dat standpunt over Emily Dickinson, Beatrix Potter en Laura Ingalls Wilder, en nu is haar nieuwste is op de productieve auteur Frances Hodgson Burnett, auteur van de eeuwenoude kinderklassieker De Geheime Tuin die nog in druk staat.

doceert ook uitgebreid, en geeft les in landschapsgeschiedenis en tuinbouw in New York Botanical Garden. Ze is hier vandaag om te praten over het onderwerp van haar nieuwste boek.

Opgraving The Secret Garden: The Plants And Places That Inspired Frances Hodgson Burnett.

Enter to win Martas new book by commenting in the box near the bottom of the page.

andere plantenliefhebbende auteurs waar we het over hadden.

INNRESTED in het leren meer over hoe tuinen en planten deel uitmaakten van invloedrijke auteurslevens? Marta McDowell en ik hebben hierover gesproken in eerdere shows:.

Ons gesprek over Little House op de Prairie auteur Laura Ingalls Wilder.

het opgraven van de geheime tuin, met marta mcdowell.

com/podcast-speler/25787/secret-garden-with-marta-mcdowell-a-way-to-garden-with-margaret-roach-november-22-2021.

Schoonmaken van de tuin, zijn we?.

Ik net het snijden van een clematis wijnstok.

In een windstorm de andere nacht, een toren, een tuteur, die ik heb van een oude clematis getipt. Dus, ik denk dat het zichzelf zou hebben omgehakt.

Nou, dit is een van die oude September-bloeiende witte, maar deze mijn vader gepropageerd, dus het kreeg een kleine speciale plek.

Ik moet bekennen dat dit waarschijnlijk verschrikkelijk klinkt, maar ik weet eerlijk gezegd niet of ik als kind The Secret Garden heb gelezen. Ik heb er geen sterke herinnering aan, omdat ik net je boek heb gelezen. Het werd voor het eerst gepubliceerd, denk ik, als een serieuze tijdschrift artikel serie of iets in als 1910. Vertel ons over het boek en echt waarom het riep om het uw nieuwste project te maken.

Ik kreeg een kopie toen ik waarschijnlijk 9 of 10, dat was precies de juiste leeftijd, want dat is de leeftijd van de protagonist Mary Lennox. Dus, het is altijd leuk als je jezelf kunt zien in een boek. Mary Lennox was ook echt verwend, wat ik denk dat ik ook, nogal nors was.

maar we kregen niet veel boeken in mijn huishouden. We waren elke week naar de bibliotheek familie. Dus, dit was echt een opmerkelijke gebeurtenis en ik hield van het boek en ik las het zo vaak dat de binding was allemaal gekraakt. Het was de editie van Tasha Tudor die een vrij bekende illustrator, maar het werd ook geïllustreerd door veel mensen.

Eerlijk gezegd, Margaret, ik wist niets over Burnett toen ik begon met de zoektocht naar dit specifieke boek.

Nou, en dan is dat zo verbazingwekkend, want daar ben ik je boek en zijn soort aan het lezen, Oh mijn hemel, ze is de auteur van Little Lord Fauntleroy, die mensen misschien hebben gehoord van dat boek, en 50 romans, en een dozijn toneelstukken, en oh mijn goedheid.

Dus, hier is een absolute krachtpatser auteur.

die net uit de radar is gevallen behalve voor gewoon zeker De Geheime Tuin, en misschien mensen herinneren zich een kleine prinses. Ik zou niet een quiz over Little Lord Fauntleroy voordat ik begon in dit specifieke konijnenhol.

Ik denk omdat ik me herinner dat het werd gebruikt als een uitdrukking van en misschien Ik verkeerd, maar soort van een dandy, of iets, opgedoft-up kleine jongen, of ik weet het niet.

Het is een soort van pejoratief als mensen herinneren het helemaal. Het is als, Oh je gewoon een kleine Heer Fauntleroy. Ik had deze auteur, wist niet veel over haar, maar dacht, goed iedereen die kon schrijven over een tuin zo aangrijpend, of voor kinderen of volwassenen, moet hebben gehad een tuin van haar eigen. Laten we gaan kijken wat ik kan vinden.

Dus in het boek, en ik zal het niet zo goed kunnen samenvatten als je zou kunnen, MaryMary, Mary, in tegendeel.

lenend van een andere auteur, denk ik dat Mary, de hoofdpersoon, deze geheime tuin ontdekt. En elke persoon die erin gebracht, andere kinderen en volwassenen, ook, ze worden getransformeerd door hun ervaring in het ontdekken van deze plaats.

Dus, misschien, laten we daar een beetje over praten, over de snelle versie van wat er gebeurt met Mary en dan degenen die ze brengt in de geheime tuin.

Dus, zoals de meeste sprookjes, eerst stoten je van de ouders af. Dus, in het geval van de geheime tuin, Mary Lennox wordt geboren in India. Haar ouders zijn een deel van de Britse Raj. Ze sterven aan cholera, en Mary wordt teruggestuurd terug te leven met een oom in het noorden van Engeland, in Yorkshire, op een plaats genaamd Misselthwaite Manor. Haar oom is een weduwnaar, zijn vrouw stierf 10 jaar eerder en Mary krijgt wind van de bedienden dat er een afgesloten tuin is die echt buiten de grenzen is. Dus, perfect ding om een kind te vertellen, Je kunt hier niet gaan. Dus onmiddellijk, ze probeert het te vinden, omdat haar intriguing.

Ze bevriendt een roodborstje, dat een connectie heeft met Burnetts eigenlijk verhaal. Ze maakt soort vrienden met een oude tuinman genaamd Ben Weatherstaff. Dat heeft een connectie met Burnetts levensverhaal, en uiteindelijk vindt ze deze tuin. Ze ontdekt dat planten weer tot leven komen, en dat is voor mij het meest ontroerende deel van het boek. Het is als, oh, die tijd in de winter, wanneer alles lijkt dood.

Ik hou van in het boek waar je de lezer vraagt, vraag je Marta aan de lezer, of ze hun eigen geheime tuinmoment hadden en je schrijft, Waar je stapte in de tuin en voelde een rillingen van iets, erkenning, ontzag, van wat was het? Ik denk dat we dat allemaal hadden. Ik denk dat dat waarom zelfs als een kinderverhaal, metaforisch voor zo velen van ons, deze ontdekking en deze magische plek die ons dan kan transformeren, ja?

Dus ik denk, vooral in onze huidige tijden, dat veel mensen zijn gekomen om te tuinieren, of terug te komen naar tuinieren omdat het een opluchting is. Het is alsof je naar een andere plaats in je hoofd kunt komen, als dat logisch is, soms gewoon door dingen te observeren die terug komen in de tuin.

Nu, elk van de vrouwen, elk van de auteurs waarover je hebt geschreven over, en ik denk dat al uw onderdanen zijn vrouwenja, ze zijn allemaal vrouwen geweest in hun tuinen. Ze hebben een bepaalde plant palet, soort van een handtekening van planten. Ik denk, ik denk dat toen we een tijdje terug over Emily Dickinson, ze hield van haar bloementuin, haar lelies, haar rozen. Ik herinner me Laura Ingalls Wilders favorieten op de prairie en zo. Maar laten we een beetje praten over het palet dat Frances, haar delphiniums, bijvoorbeeld.

Dus, Delphiniums, haar zoon later schreef dat Delphiniums was haar grootste triomf en haar grootste tragedie. Ik weet niet of dit ooit is gebeurd met jou, Margaret, maar af en toe zul je een plant groeien en het zal zo goed doen dat je gewoon denk ik, Oh, Im a genius, Ik kan X, Y, Z.

Nu delphiniums, Ik heb geprobeerd om ze te kweken in mijn New Jersey tuin. Eerlijk gezegd, het is alsof ze gaan, We niet als New Jersey. Maar Burnett had deze tuin op Long Island en ze groeide zo veel delphiniums ze noemde het, Mijn land van de blauwe bloemen. Dat was het enige jaar dat ze dat had. Ik heb een korrelige, gewassen foto van gewoon, het ziet eruit als honderden delphinium.

Daarna, natuurlijk heeft ze een monocultuur geplant, dus het was dit neon teken voor alle plagen en ziekten. Het beste wat ze kan doen is een paar te verbergen in haar gemengde grenzen.

Ze noemde ze, Larkspurs groot en groot, denk ik.

Ze hield van rozen en ik hou van de anekdote dat als je wilt helpen met uw rozen, naast je ziel.

Als je hulp wilt met je rozen, ga je naar de dominee, want de lokale dominee weet altijd hoe je met rozen om moet gaan. Dus begon ze met haar rozenbende toen ze een tuin had in het zuiden van Engeland in Kent. Dus Burnett, allereerst, zoals je kunt zien, kwam ze echt in de buurt, weet je?

: Maakt niet uit moderne reizen, maar deze vrouw moet zoveel tijd hebben doorgebracht op deze stoomschepen heen en weer gaan over de Atlantische Oceaan, want ze ging overal heen. Dus, ze creëerde deze tuin in het zuiden van Engeland en ze was 50 jaar oud en ze werd absoluut gebeten door het beestje van het tuinieren. Ze zei, Het is mijn nieuwe rage, maar ze altijd over de top. Dus, ze heeft wat personeel, dus ze zegt, Ga planten kopen, ga kopen duizend planten. Ik denk dat de meeste van hen waren rozenstruiken.

Dus, in tegenstelling tot mijn kleine tuintje, begon ze met 200 hectare.

Juist, en dan aan de andere kant, niet helemaal zoals ik weet, denk ik aan rozen als klassieke Engelse tuinplant op een groot landgoed en blah, blah, blahpilaren van rozen en rozen getraind, en dit en dat. Maar toen raakte ze verslaafd aan zinnia's, de grote hybride zinnia's, die me verraste. Ze zei dat ze hen onderwezen had, wat betekent?

Ja, dus ze vond ze niet leuk voor een lange tijd. Maar dan tijdens haar leven Dus ze is geboren in 1849, ze leeft tot 1924. Tegen het laatste kwartaal van haar leven, er is een hoop hybridisatie gaande, en crèches en zaad catalogi brengen deze reusachtige zinnia's, en ik denk dat ze was een klein persoon. Ik denk dat ze altijd vocht, ze is deze zelfgemaakte, zelf-ondersteunende vrouw in wezen in het Victoriaanse tijdperk. Dus, ik denk dat er was iets over zinnia's dat ze echt leuk vond, de grote, weet je?

Dat zou gewoon groot en stoutmoedig worden en blijven produceren omdat ze hield van snijbloemen. Ze was helemaal geen groente persoon.

En ze spreekt over doodhoofd als meesters werk. Dat het belangrijk, denk ik, ze verheft het, de doodhoofding en omdat ze doodhoofd de zinnia's, kreeg ze steeds meer en meer, progressieve-.

Juist, zinnia's, rozen, je blijft snijden en ze blijven komen. Als je stopt met snijden, stoppen ze met komen.

Natuurlijk, ze hield niet van de kleur magenta, dus dat zijn de enigen die ze niet echt graag, toch?.

Ik hou magenta bloemen, maar ze vond het niet leuk. Een groot ding van het tuinieren is dat je kunt genieten van uw eigen voorkeuren, toch?

Omdat het mijn tuin is, daarom. Haar zoon, die uiteindelijk naast haar woonde op Long Island, wilde altijd nog wat meer groenten hebben, en hij moest ze verbergen. Nee, zijn sluipende tuin, weet je? Hij moest ze in een onopvallende hoek smokkelen.

En bollen waren iets anders waar ze over schrijft, en je schrijft over in het boek, over haar. Bollen met hun, kleine scherpe groene punten die omhoog komen in de bossen, en zo voort in de vroege lente en de vreugde van dat, die natuurlijk, wij allemaal als tuiniersdat een van de dingen, de tekenen van het leven weer, na de bevroren maanden, is die kleine groene punten.

Ik ben daar, op het moment dat de grond bevriest.

Ik ben daar verkenning, zijn de sneeuw druppels op. Zijn die kleine winter aconites porren hun funky buitenaardse kleine hoofdjes?.

Dus, ze had veel sneeuwdruppels in het bos, en bluebells.

Dan denk ik, is het een inheemse primula naar Engeland? Is dat correct?.

is de vulgaire of wilde, het is een lichtgele. Het is een prachtige, prachtige primrose. Het is als, waarom komt dat niet boven in mijn gazon in plaats van al het onkruid dat ik heb? Ik zou liever hebben dat een.

: Dus je noemde dit nog maar een seconde geleden over catalogi, poring over catalogi, en het was leuk om te zien in het boek dat je het ook noemt, je ontdekte details over, bijvoorbeeld, hoe ze leerde een truc, een tuinbouw truc bijvoorbeeld, met gladiola maïs, om ze niet allemaal in een keer te planten. Ze zou ze bestellen uit de catalogi, maar je niet planten ze allemaal in een keer, want dan krijg je al je bloemen in een keer, maar je dwaalt ze elke week of wat dan ook.

Het maakte me gewoon verlangen naar een aantal van de oorspronkelijke tuincatalogi die ik vroeger een miljoen jaar geleden las. Sommigen van hen vandaag, omdat veel van zijn online en zo voort, we niet lezen als diep, denk ik, we niet zitten met de catalogi zoals we ooit misschien. Maar ze waren zo educatief middelen en het klonk alsof ze zo veel geleerd van hen. Dus, dat maakte me ja, dat was lief.

En ik herinner me datzelfde gevoel in mijn jaren '20, eerst mijn eigen ruimte krijgen, mijn eigen kleine beetje aarde, als je wilt, voor een tuin, en het krijgen er waren deze catalogi die waren zo rijk in detail, niet alleen de botanische naam, maar hoe je het uit te spreken en hoe je het plant en al deze kleine hints. Ik zou gewoon uren porren over deze catalogi. Dus, ik stel me voor Burnett doen dat ook.

Ze zou schrijven aan haar zonenhij was niet een persoon die hield van de kou, dus schuur ga naar Bermuda. Shed schrijven aan haar zoon in New York en gaan, Heeft dit en deze catalogus komen? Kun je alsjeblieft stuur het naar mij?.

Ik bedoel, op een manier, zoals de verschillende planten, een aantal van waarvan ik bedoel, ik hou van zinnias, bijvoorbeeld, dus net als de verschillende planten, hadden het over meer dan een eeuw geleden en er was deze continuïteit, dit gevoel van continuïteit en gemeenschappelijkheid zoals, Oh ja, ze is een tuinier, ook.

Waren alle tuiniers verbonden door deze dingen zoals de vreugde wanneer de catalogi arriveren. Zoals de prachtige kleuren van zinnia's, dit soort dingen die door de eerste tips van de eerste bollen heen snuffelen. Dit zijn universele dingen, toen en nu, en voor altijd hopelijk, die vreugde brengen.

En ik denk dat de Geheime Tuin kwam uit een andere echt universele gebeurtenis met tuiniers, wanneer je beseft dat je misschien niet deze tuin voor altijd. Nou, je zult deze tuin niet voor altijd. Op een gegeven moment, het gaat om de overgang naar iemand anders.

Voor Burnett, het was gebeurd in Engeland, had ze deze tuin die ze hield, op een plaats die ze zei dat was mijn enige echte thuis, en ze verliest het. Ze had het gehuurd als een eigendom. Het gaat op de markt, en om verschillende redenen, besluit ze niet te kopen.

Ik denk dat het een trauma was en ze schreef dat door, want dat is precies wanneer ze De Geheime Tuin schrijft. Oh, dus om een soort afsluiting te krijgen, misschien om het allemaal uit te gieten, uit wat er in haar hart zat.

: Ja, dus ze had dit landhuis, Maytham Hall.

en ze nodigt al haar vrienden daar uit. Het is een plek van vermaak, het is een plek van grote vreugde. Het is ook een plek van werk, omdat ze voortdurend werkte om haar levensstijl te handhaven.

Maar ze schreef aan een van haar vrienden en zei: "De Geheime Tuin is onze rozentuin, wat betekent dat deze kleine ommuurde rozentuin die ze maakten, als het was opgesloten voor jaren en een aantal hongerige kinderen had gevonden. Dus het gaat allemaal om nostalgie voor haar rozen, voor haar roodborstje waar ze deze verbinding mee maakt.

Toen ik een kind was, dacht ik altijd aan onze grote Amerikaanse roodborstjes, maar ze hebben kleine, leuke Engelse roodborstjes.

Haar huis in de Verenigde Staten was dit in landgoed in Plandome, met uitzicht op het water in Long Island. Was haar leven grootser dan een aantal van uw andere onderwerpen van uw vorige boeken? Was dat een verschil?.

Marta: Nou, zeker grootser dan Laura Ingalls Wilder. Beatrix Potter werd opgevoed in een familie met geld. Emily Dickinson was zeker in de comfortabele klassen. Burnett werd geboren in een familie die was, Id zeggen comfortabel. Ze werd geboren in Engeland, en ze verloor alles. Dus, ik zeg, ze had deze rijkdom-to-rags-to-riches verhaal, en kreeg terug om te doen wat ze deed door haar eigen hard werk, van de tijd dat ze een tiener was. Ze was een soort van een schrijfmachine en we dont-.

: Ik bedoel, we hebben geen gevoel voor haar. Ik lees een paar van haar volwassen romans, en ik begrijp waarom. Ze zijn een beetje sentimenteel en een beetje melodramatisch en ze zouden niet naar onze moderne smaak. Maar toch, ze was populair op het moment en altijd op zoek naar, Hoe kan ik geld te verdienen dit?.

Dus tegen het einde van haar leven, vulde ze een voorspelling die ze misschien 20 jaar eerder had gemaakt, citaat, Om ooit een tuinboek te schrijven. Ik denk dat het begon als een reeks tijdschriftartikelen genaamd Gardening For Everybody.

Ondanks dat ze tegen die tijd vergoten was, tuinierend voor een lange tijd, schrijft ze met het wonder en de vreugde erin van een nieuwkomer. Wederom, de verbazing: die kleine groene soldaten die door de boltips snuffelden, en de kortademigheid die ze beschrijft bij het wachten. Ik denk dat je haar gezegd hebt, wachtend op kleine zaden, kleine zwarte dingen, die ze overigens kocht voor 25 cent een pakket toen.

en stak in de donkere grond, wachtend tot ze tot leven kwamen.

Ze schrijft, En dan plotseling uit de duisternis, springt leven. Weer, dat wonder bleef tot het einde. Ik bedoel, ik hoop dat het ook voor mij.

En voor mij, het meest verbazingwekkende is dat ze echt schrijft dat op haar sterfbed, praktisch. Ik bedoel, tijdens haar laatste ziekte, schrijft ze deze kleine serie artikelen voor een tijdschrift. Nadat ze sterft, sterft ze thuis, dus sterft ze op Long Island. En haar zoon besloot dat hij ze in plaats daarvan zou verzamelen en publiceren als een klein boek genaamd In The Garden.

Het was echt mooi toen ik vond dat, dat ze had achtergelaten dat achtergelaten, en ze had het achtergelaten niet aan het begin van haar verkenning van het tuinieren, maar op het einde, het leek als een echt geschenk. Het is zo moeilijk te vinden, ik zette het gewoon aan het einde van mijn boek.

Dus, in slechts het laatste moment, een favoriete afhaalmaaltijd? Ik bedoel, I het soort persoon die citeert op mijn prikbord van favoriete dingen die ik lees. Is er een favoriete afhaalmaaltijd voor jou van haar, die je met ons wilt delen?.

Ze zei, en ik ga niet om het citaat precies goed te krijgen-.

maar ze zei iets tegen het effect van, Im bloem dronken. Ik heb bloemen nodig in elk seizoen, lente, zomer, herfst, maar vooral winter. Aangezien ik mijn koelkast vol met bollen die zullen worden gedwongen ergens eind februari of begin maart, Ik begrijp echt dat, dat je honger krijgt.

Dat is goed en goed voor je gezondheid, ook.

Nou, het is leuk om te leren over, want opnieuw, dit was niet een boek van mijn jeugd, dus het is leuk om te leren over het via u, zoals altijd, door uw werk. Dus, bedankt voor het maken van de tijd vandaag, Marta, en nu terug te gaan naar de schoonmaak.

Bedankt Margaret, het is altijd heerlijk.

Ik denk dat als dat is wat iedereen moet doen, ze moeten gaan doen iemand anders. Oké, ik spreek je snel.

Foto's van het opnieuw bezoeken van de Geheime Tuin; gebruikt met toestemming van de uitgever.

binnengaan om de geheime tuin op te graven.

LL Koop een COPY van Marta McDowells nieuwste boek.

Het enige wat je hoeft te doen is deze vraag te beantwoorden in het commentaar vak hieronder:.

Herinner je je het lezen van De Geheime Tuin of het laten voorlezen aan u als kind? Of misschien een ander kinderverhaal over een tuin blijft in je geheugen.

Geen antwoord, of verlegen voelen? Zeg gewoon iets als me in te tellen en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ik kies een willekeurige winnaar wanneer inzendingen sluiten om middernacht dinsdag 30 november 2021.

Onthulling: Als een Amazone Associate verdien ik uit kwalificerende aankopen.

het aftellen van de laatste herfst tuintaken, met ken druse.

het wonder der korstmossen, met Jessica allen.

Dit boek werd doorgegeven van mijn moeder en ik altijd hield ervan. Ik gebruik altijd de zin geheime tuin wanneer ik kom op een magisch complot!.

Ik herinner me het lezen en genieten van THE SECRET GARDEN toen mijn dochter het meer dan vijfentwintig jaar geleden las.

EN DE WINNER IS: Linda Reilly. Dank aan allen voor het deelnemen, en het delen van uw Geheime Tuin herinneringen.

Ik was achtergelaten met mijn grootouders voor een jaar op negen jaar zonder uitleg kon ik begrijpen, dus het lezen van De Geheime Tuin voor de eerste keer dat jaar maakte het mijn boek, mijn Northstar. Ik was ook eenzaam, ondergewicht, nors kind op zoek naar wat? Happiness, liefde? Een tuin? Mijn geliefde grootmoeder gaf me veel liefde en ook een tuin, waar ik komkommers groeide, omdat ik ze graag wilde eten. Ze las me ook de Odgessy en leerde me om rozen te snoeien, en tot op deze dag haar stem begeleidde mij en mijn drukke secateurs.

Mijn picks van tuinspullen, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

terrariums als geschenken (of middenstukken), met patricia buzo.

het aftellen van de laatste herfst tuintaken, met ken druse.

het lezen van de tuinen lagen met een oog voor verbeterd design, met David culp.

opnieuw de kinderen klassieker de geheime tuin, met marta mcdowell.

winter squash-coconut melk soep met garam masala.

het wonder van korstmossen, met jessica allen.

pompoenvla: vakantietaart, minus de korst.

gemakkelijk doet het: lichtgewicht snoeigereedschap (waarom im grijpende snips vs.

mijn vogelvoer basis (en favoriete feeders).

Gezien de keuze tussen zittend in t.

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je gastheer van een p.

Zo veel parel halvemaan op de kwast bloem (Emil.

Veel regen en veel clematis.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

over Emily Dickinsons tuinieren leven, met marta mcdowell.

EMILY DICKINSON was een grote dichter, ja, maar ze was ook een ervaren tuinman en een toegewijde student van de natuurlijke wereld.

een landschap-historie les in de kleine huisboeken, met marta mcdowell.

ASK MARTA MCDOWELL wat ze oogst in haar tuin deze herfst, en heres het soort antwoord dat je zou kunnen opwekken: Ik ga de.

vrouwen in de plantenwereld kiezen: de aarde in haar handen, met jennifer jewell.

IM A WOMAN whos made a good party of her carriere in the field of tuinbouw, in het bijzonder in the journalistism end of the plant world.

beyond organic gardening: ecological garding.

I WATCHED A ZOOM lezing de andere dag die echt in woorden een heleboel van de manieren waarop mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefen van de voorjaarsopruiming, recht op het laatste karretje van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur van de tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze het team leidt dat 85 hectare gevarieerde parkland beheert met een centrale focus op habitatcreatie van bossen, wetlands, en weilanden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

het wonder der korstmossen, met Jessica Allen.

het opnieuw bezoeken van de kinderen klassieker de geheime tuin, met marta mcdowell.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

En heeft geen last van ziektes en ongedierte.

2 meter, dat maakt deze gras geschikt voor middelgrote en grote borders.

Borderpakket siergras - Zon & Halfschaduw - Hoge siergrassen met schitterend winterbeeld - Pakket B. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. De Cortaderia voelt zich minder prettig op zware (klei) grond. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. See each listing for international shipping options and costs. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. De hoofdbloei vindt in september plaats, maar de pluimen blijven lang mooi indien de weersomstandigheden gunstig blijven.

200PCS Seeds Pink Pampas Grass Cortaderia Selloana Ornamental Showy Beautiful.

Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend. Dwergpampasgras (Cortaderia selloana 'Mini Pampas'). Cortaderia selloana 'Pumila' - Pampasgras | De Tuinen van Appeltern. Deze en honderden andere planten zijn te zien in ons tuininspiratiepark.

Pampas pluimen | Zwart | 7 stuks | 90 - 100 cm | Droogbloemen.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Cortaderia Selloana Pumila Dwergpampasgras. In zijn natuurlijk habitat groeit de Cortaderia op bergwanden en op droge plekken, hierdoor kan hij zich goed redden in de steeds hetere zomers. Noodzakelijk voor een goede werking van onze website. Het is een opvallende plant in uw tuin. Op planten vanuit de volle grond, deze planten kunnen geplant worden in de periode van november t/m april, zit groeigarantie t/m 1 juni. in een doos gestopt en met de pakketdienst bij u afgeleverd, planten versturen per pakketdienst is niet bevordelijk voor de planten. Siergras borderpakket - Schaduwplanten - Laagblijvende siergrassen.

De planten prefereren een beschutte, zonnige standplaats en grond die snel overtollig water afvoert.

Pampasgras is een tweehuizige tuinplanten. Geef Cortaderia selloana de eerste weken na het planten voldoende water. Beginning January 12, 2016, only the most current version of Internet Explorer available for a supported operating system will receive technical supports and security updates. Geef het siergras tijdens het voorjaar wat organische mest. Uw planten worden pas bij diverse gespecialiseerde kwekers verzameld, nadat uw bestelling is geplaatst. Het siergras is in verschillende hoogtes en bloemkleuren te koop. helaas nog geen witte pluimen op deze hoogte. Siergrassen borderpakket - Prairietuin - Prairieborders - Onderhoudsvriendelijk - Zon. De vrouwelijke planten bloeien met sierlijke zilverwitte pluimen.

Siergrassen borderpakket - Prairietuin - Prairieborders - Onderhoudsvriendelijk - Zon.

Hoe groter de potmaat, hoe volgroeider een plant al is.

De plant is niet volledig winterhard, heeft vooral in zijn jonge jaren extra winterbescherming nodig. 300 Seeds Yellow Cortaderia Selloana Pampas Grass Beautiful Garden Flower Plants. Borderpakket siergras - Zon & Halfschaduw - Hoge siergrassen met schitterend winterbeeld - pakket A. 'Pumila' is te beschermen tegen in rotten van de pol in de winterperiode door de grijsgroene bladeren omhoog te halen en samen te binden. met name in het jonge stadium zijn maatregelen nodig om ze tegen erg lage temperaturen te beschermen. Purple Pampas Grass 200 Seed Cortaderia Selloana Ornamental Flower Garden Plants. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

200 Seeds Pink Cortaderia Selloana Colorful Pampas Grass Beautiful Garden Plants.

Het is een fraaie solitair die vaak vanwege zijn rietachtig karakter bij vijvers wordt geplant. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Cortaderia selloana kan wel 200 cm hoog worden. 300 Seeds Blue Cortaderia Selloana Colorful Pampas Grass Beautiful Garden Plants. GIANT WHITE PAMPAS GRASS Cortaderia Selloana Ornamental Huge Tall Plumes 20 Seed. Pink Pampas Grass Cortaderia Selloana Ornamental Showy Grass, 200 seeds/pack.

Bio Aanplantgrond Tuinplanten, Bomen & Hagen.

Een prachtige wintergroene gras-soort die u goed als solitair kunt gebruiken, maar ook bijvoorbeeld als groep aan kunt planten. Uiteraard kijken we goed naar uw situatie qua bodem, lichtinval, grootte van uw border enzovoorts. PAMPASGRAS BLOEIT NIET, WAAR KAN DAT AAN LIGGEN?. 200PCS Seeds Pink Pampas Grass Cortaderia Selloana Ornamental Showy. we hadden 2 pluimen, maar allebei afgebroken Hoe lang kan het duren dat er weer nieuwe pluimen aankomen ?. Als het erg droog is, geef de plant dan extra water. Het is een uitstekende keuze voor een siertuin, maar ook voor een onderhoudsarme tuin.

Bouw daarna de vochtvoorziening af, omdat de wortels anders lui worden.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Dit siergras maakt onderdeel uit van verschillende borderpakketten. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Bloeiperiode, bloei, hoogte en winterhardheid Pampasgras - Cortaderia selloana. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Kan ik deze in een grote plantenpot van 40 centimeter planten? Zal die zelf gaan uitzetten of moet ik er dan meerdere in zetten?. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Cortaderia Selloana - Pampasgras online kopen - PlantBezorgd. Heeft u plantadvies nodig bij aflevering? Vraag het gerust aan de chauffeur, wij werken met chauffeurs met groene vingers! .

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

wat een goede service en mooie kwaliteit pampasgras!. Netjes verzonden en via app netjes en goed geholpen. Tijdens het bestellen kunt u een voorkeursdatum aangeven wanneer u uw planten bezorgd wenst te hebben.  Wij verkopen dit artikel niet los per stuk. Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. 'Pumila' wel 250 tot 300 cm hoog kan worden blijft de hoogte van.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia selloana

Droogbloemen boeket - Black & White - 70 cm - Droogboeket - Natuurlijk Bloemen.

com gelden niet voor het gehele assortiment.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Ook kunt u een borderplan op maat aanvragen, daarin combineren wij Pampasgras Cortaderia selloana met bijpassende borderplanten, heesters enzovoorts. Knip uitgebloeide vaste planten pas na de winter af. Er worden geen persoonsgegevens verzameld. 5000+ vaste planten, struiken, klimplanten, hagen, enz. Droogbloemen boeket - Perfect Night - 75 cm - Droogboeket - Natuurlijk Bloemen. De volwassen hoogte van deze sier.

Dek het siergras af met een deken of bladeren tijdens strenge vorst.

Cortaderia selloana kan wel 200 cm hoog worden. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Pampas pluimen | 7 stuks | Pampasgras | Droogbloemen | 50 / 60cm | Boeket decoratie pluimen | Luxury Living | Rietpluimen. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Cortaderia selloana of pampasgras is een prachtig siergras, waarvan zo´n vijftien soorten voorkomen. Standplaats en aanplanting in de tuin of border. 'Pumila' bloeit met mooie witte pluimen in de periode augustus-september.

Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling.

Pampasgras (Cortaderia Selloana) zijn snelgroeiende. Voor dat laatste doel gebruikt men steeds vrouwelijke planten, die veel mooiere bloeiwijzen bezitten. Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Maar er zouden bij goed uitgegroeide planten bloempluimen moeten verschijnen. De gemiddelde planthoogte is zon 210 centimeter. Pampasgras (Cortaderia selloana) | Directplant.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen