Het planten van bomen kan helpen om je huis en patio af te koelen

Het planten van bomen kan helpen om je huis en patio af te koelen.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen die direct in je inbox worden uitgebracht.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox afgeleverd.

Brian Minter: Het planten van bomen kan helpen om je huis en terras af te koelen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Brian Minter: Het planten van bomen kan helpen om je huis en terras af te koelen.

Brian Minter: Het planten van bomen kan helpen om je huis en terras af te koelen.

Opinie: Het lijkt erop dat we extremer weer ervaren, en de bomen waarover ik in dit artikel heb geschreven zijn meer tolerant voor deze voorwaarden.

Een van de meest veerkrachtige esdoorn is Acer griseum of peeling schors esdoorn.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Gedurende de laatste maanden intense hitte, lag je's nachts wakker omdat je geen airconditioner had? Wat dacht je van het planten van een?.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onder.

Het planten van de juiste boom op de juiste locatie kan een enorm verschil maken in het helpen om je huis en terras af te koelen. Afhankelijk van de grootte van de boom, kan het het equivalent zijn van vier airconditioners die acht uur per dag werken. Het zal ook de totale omgeving op vele manieren ten goede komen, van het koelen van de lucht en het vastzetten van koolstof om vervuiling te helpen verzamelen en vogels en andere wilde dieren te helpen.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Het planten van bomen kan helpen om je huis en terras af te koelen.

Ik ben me goed bewust van alle potentiële uitdagingen in kleinere ruimtes, vooral met hoogtebeperkingen en buren, maar er zijn een groot aantal boom selecties beschikbaar vandaag die deze problemen kunnen minimaliseren. Eenmaal vastgesteld, deze nieuwere rassen zijn meer warmte en droogte tolerant, en ze komen in alle maten en vormen om te passen bij de hedendaagse stedelijke realiteit.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Mijn go-to-person voor advies over bomen is Nancy Buley, marketing director voor J. Deze uitstekende kwekerij staat bekend om de groeiende kwaliteit bomen en voor het introduceren van vele nieuwe rassen uit de hele wereld die meer warmte, droogte en koude tolerant, en in staat om veranderende klimaatomstandigheden weerstaan. Veel Noord-Amerikaanse steden profiteren van hun nieuwe boom selecties voor stedelijke aanplant.

Ongelooflijk goed op de hoogte, ze is zich scherp bewust van de vele problemen waarbij ze betrokken zijn, vooral over hun voortdurende zorg en onderhoud.

Het duurt twee jaar voordat een nieuwe boom gevestigd wordt, en het begint allemaal met de juiste aanplant, zegt Buley. Voor een lang, productief leven, bomen hebben een voldoende beplantingsgebied nodig met kwaliteit bodem die de wortels in staat stelt om diep te gaan om vocht te beveiligen wanneer water schaars is tijdens hete zomers.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Hier aan de westkust, moet de beplanting gebied goed draining om te gaan met zware winterregens, maar ook in staat om vocht te houden door lange periodes van zomerwarmte en droogte.

Goed water geven tijdens warme betoveringen is cruciaal. De minimale hoeveelheid water die nodig is voor een gevestigde boom is 15 liter per week. Zeldzaam, maar langzaam, diep water geven, is de weg te gaan. Zomer is niet een geweldige tijd om te planten vanwege de stress zeer warm weer kan zetten op een nieuwe boom. Het zou beter zijn om te wachten tot eind augustus of begin september.

Irrigatiesystemen opgezet voor oppervlaktebesproeiing zijn niet de beste optie omdat ze de neiging hebben om oppervlaktewortels omhoog te trekken. Het is belangrijk om water diep te krijgen om de wortels te stimuleren om diep te groeien.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

In krappe ruimtelocaties zijn kleinere bomen (tot negen meter) de meest praktische en efficiënte. Droogte-tolerante rassen van sierkrab appels, kersen en sommige hondenbossen zijn ideaal. Ziektebestendige krab appels, zoals Malus Red Jewel, Prairifire, Royal Raindrops en vele anderen, groeien ongeveer negen meter hoog en 4 1/2 meter breed. Ze hebben allemaal aantrekkelijke bloemen en bladeren en sommige, zoals Red Jewel, produceren winterfruit.

Kousa dogwoods, eenmaal gevestigd, hebben een grote droogte tolerantie en zorgen voor zowel schaduw als privacy. Ze bloeien ook en hebben mooie herfstkleuren. Buley noemde de nieuwere variëteit, Cornus Scarlet Fire, als bijzonder mooi met zijn diepe roze-tot-fuchsia bloesems. Tijdens deze recente extreme hete spreuk, merkte ik dat een andere nieuwe variëteit, C. Summer Fun, met zijn gevarieerde bladeren, stond zeer goed. Beide rassen groeien ongeveer 5 1/2 en 4 1/2 meter breed.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

De bloeiende kersen geplant rond Vancouver staan ook heel goed op, zelfs bij het groeien in droge bermplantingen. Ze hebben ook een grote droogtetolerantie. Waarschijnlijk is de meest bekende variëteit Prunus Kwanzan, met dubbele, donkerroze bloemen en groeit ongeveer negen meter hoog met een spreiding van zes meter. Er is een brede selectie van andere grote rassen, waaronder P. Autumnalis Rosea, die bloeit van de late winter tot de lente. De trend, echter, is naar meer smalle en compacte rassen, zoals P. Pink Myst, die groeien in het bereik van negen meter hoog en 3 1/2 meter breed.

Columnaire esdoorn, zoals Acer rubrum, A. Bowhall, zijn de voorkeur keuzes in veel steden geworden vanwege hun smallere gewoonte. Buley noemde een paar die ook meer droogte tolerant, zoals A. Red Rocket en Schmidts introductie, A. De meeste van deze rassen bereiken ongeveer 10 1/2 m tot 12 m hoogte en 4 1/2 m breedte.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Van de grotere, briljant rood gekleurde esdoorn, Buley sterk beveelt een suiker esdoorn genaamd Flashfire voor de grote hitte en droogte tolerantie, evenals hun Acer rubrum Redpointe. Beide groeien in het bereik van 12 m hoog en negen meter breed. Als deze afmetingen zijn te groot, kunnen ze allemaal worden gesnoeid om te voldoen aan de individuele voorwaarden van de site.

Een van de meest veerkrachtige esdoorn is Acer griseum of peeling schors esdoorn. Het is een vier seizoen boom met verbluffende rode schil schors de hele winter en fantastische rode valblad. Groeiend ongeveer 7 1/2 m hoog en zes meter breed, zijn een van de grote kleine schaduw bomen.

Voor een smalle schaduw boom, Buley zegt elegante haagbalken zijn nog steeds erg populair. Ze hebben goede warmte en droogte tolerantie en groeien ongeveer 10 1/2m hoog en 4 1/2m breed. Carpinus Frans Fontaine is de meest bekende, en volgens Buley, C. Rising Fire heeft bijzonder mooie rode herfst kleur.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Parrotias zijn enkele van de hedendaagse hete bomen. Groeiend in het bereik van 7 1/2-m tot 8 1/2-m hoog en 3 1/2-m tot vier meter breed, deze hitte-en-droogte-tolerante kleine schaduw bomen hebben prachtige herfstkleur en ongebruikelijke rode meeldraden in februari. persica Perzische Spire, Ruby Vase en Vanessa als drie van de beste cultivars.

Hardy Ivory Silk Japanse boom lila is een van de echt grote kleinere schaduw bomen. Groeien slechts zes meter in hoogte en ongeveer 4 1/2 meter breed, de zeer hitte en droogte tolerant en kan op grote schaal worden gekweekt. Deze late, witbloeiende lila voegt grote juni kleur.

Buley was erg hoog op de Japanse sneeuwklokken, en haar favoriet is Styrax japonicus Avondlicht, met zijn rijke, donkere bladeren en witte bloemen. Ze zei ook dat Snowcone een zeer elegante boom is die ongeveer 7 1/2 meter hoog en zes meter breed groeit met massa's witte bloemen hangend als kleine klokken.

Dit zijn een paar van de vele bomen die zullen helpen om uw huis te koelen tijdens hete zomers. Gewoon de kans om te zitten in hun schaduw maakt hen een waardevolle troef. Het lijkt erop dat we ervaren meer extreme weer, en de bomen die ik hier heb geschreven zijn meer tolerant voor deze omstandigheden.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Het planten van bomen kan helpen om je huis en terras af te koelen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben ingeschakeld e-mail notificaties zult u nu een e-mail ontvangen als u een antwoord op uw reactie, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Wat organische mest is ook altijd goed voor de ontwikkeling van de plant - tenzij u hem op zijn nieuwe plek al verbeterde grond (utigegraven grond gemengd met potgond, compost) heeft gegeven.

U kunt beter wel snoeien, dat stimuleert de plant om fris en nieuw blad aan te maken.

Bescherm het hart met vliesdoek of een rieten mat, gesnoeide coniferentakken of een dikke laag bladeren kunnen ook eroverheen. Ik heb hem eind januari gesnoeid en zag al heel wat dikke stengels. Misschien is een andere plek ook een idee; hij wordt elk jaar ietsje groter. Nu zou ik graag willen weten wat daarvoor de beste tijd is om te doen. Als u dit voorjaar gesnoeid heeft, zouden er het tweede jaar in principe een of meerdere pluimen moeten verschijnen. Wij willen onze pampas gras eruit. Hoe zou dat komen en wat kan ik daar aan doen.

Om groei en bloei te stimuleren snoeit u uw siergras.

Deze verzorgt u op dezelfde manier als pampasgras in de volle grond. Dat kan een oorzaak zijn dat hij niet gebloeid heeft afgelopen nazomer. Voor een goede bloei is de juiste plek van belang. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet gaat bloeien.

U kunt pampasgras planten als het niet vriest.

De bakken zullen het pampasgras op een gegeven moment wel belemmeren in groei. Kunnen ze nog komen, gezien het warme najaar? Wat moet ik komend voorjaar doen?. Goedenmiddag, ik heb sinds vorig jaar Cortaderia Rosea in een bak staan. In pot zet je pampasgras in potgrond. Wellicht dat de kleur vervaagt naarmate de pluimen uitdrogen?. Het zou allebei natuurlijk kunnen, te weinig zon en te veel water. Als het binnenste deel echt zo dor is, is uitspitten waarschijnlijk toch het beste, de jongere buitenste delen herplant u dan, het binnenste oude deel gooit u weg. Door pampasgras (Cortaderia) te snoeien, maakt hij weer vers groen aan en nieuwe pluimen. Pampas moet nog gesnoeid worden, maar nieuwe scheuten komen al door.

Nu blijft er water op de tegels staan.

Mijn vraag is, kunnen ze ook binnen overwinteren?. Wat voor meststof kunnen we het best gebruiken om ze een goede herstart te geven?. Eventueel laat u de groene scheuten ongemoeid. Ze hebben tenslotte ook de ruimte nodig; staan ze misschien te krap met z'n tweeën? Succes!. Bijvoorbeeld direct nadat u het gras heeft afgeknipt en het pampasgras weer gaat uitlopen. nl/tuintips/planten-tegen-vorst-beschermen/. Ligt dit aan de grondkwaliteit of bemesting?. Helemaal doodgevroren, ondanks bescherming met noppenfolie.

Het was niet zo groot, maar nu al bijna 1,50m.

Pampasgras (Cortaderia) is een prachtig siergras dat bloeit met grote pluimen. Tot slot is het belangrijk om te weten welk cultivar u heeft; als u een gewone pampasgras heeft - zonder derde naam tussen aanhalingsteken - dan weet u eigenlijk niet goed hoe hij zal gaan bloeien. Daar beschermt u de plant tegen door de halmen pas in het voorjaar af te knippen en de plant in te pakken. opzich vind ik dat niet erg want hij staat iet in de weg. nu in januari 2018 zie ik dat deze alle 5 geel zien. Heb ik nu de beginnende pluimen gesnoeid???.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia informatie

Tot hoe er boven de grond moet je een Cortadaria selloana Pumilla eigenlijk snoeien.

Vanwege de aanplant van vrijwel uitsluitend vrouwelijke planten vormt deze alleen plaatselijk een bedreiging.

Hoeveel pluimen komen er uit 1 plant, hoe hard gaat dit? De andere kant staat ook een nieuw gras, kwam ook 1 pluim en is niet geknakt, dus nu is het 0-1. Mijn vraag is komt dit nog goed kan ik wat doen of moet ik de plant als verloren beschouwen wat ik niet hoop Vrg Fred. Nu wil ik hem uit de vaste grond halen en in een grote pot plaatsen zodat hij goed tot zijn recht komt. Alle oude halmen zullen verdorren en omknakken en dat ziet er ook niet mooi uit. Ik denk dat dat is gekomen door de regen en sneeuw val. Daarnaast is voldoende zon nodig voor goede bloei. Wat vreemd! Stuurt u ons anders een foto en mail deze met uw gegevens, dan kijken we even mee. Het pampasgras mag u kort snoeien. In het midden is er een enorme tros oude bladeren waarin duizenden wortels in verweven zijn.

En als ze erg nat hebben gestaan en daarna kwam de vorst, dan kan er schade zijn.

Is het zo als je hem snoeit dat dat hij ieder jaar groter word? En wat kunnen wij doen dat hij niet hoger gaat worden dan hij nu is. Cortaderia maakt steeds grotere pollen. Ik heb pampasgras pluimen geknipt en in een vaas zonder water binnen gezet. Hallo, Wij hebben pampasgras gekocht en willen deze gaan planten in onze border. Ik heb vorig jaar mei mijn pampasgras Geplant ( uit een 21 cm pot )maar hij groeit totaal niet. Of gewoon het hele pampasgras kortwieken.

Het kan dat het even duurt voordat pampasgras bloeit.

Het is wel zo dat het afhangt van hoeveel honger konijnen hebben; het is geen waterdichte lijst. Anders helaas een nieuw exemplaar planten. U zou dan het pampasgras op een gegeven moment kunnen verjongen door het uit de bak te halen en te delen, waarbij u alleen de jonge delen weer terug plant in verse potgrond. Te veel nattigheid is niet goed voor het siergras. Pampasgras (Cortaderia selloana 'Senior'). is er nog hoop of moet ik nieuwe halen en voortaan in de winter in de schuur zetten?.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen